Villa Fløyen

 

På Villa Fløyen får du god mat og service til viktige begivenheter. Vi tar imot selskaper fra 10 til 100 personer, har lokaler til kurs og konferanser opptil 40 personer og har separate spisesaler og salonger. Således er Villa Fløyen utmerket til bedriftsbesøk, familiesamlinger og bryllup.

 

Vis menyKontakt oss

Villa Fløyen er en av Skiens flotteste hus. En perfekt ramme rundt et bryllup eller annen selskapelighet.Vi tar i mot selskaper opp til 100 personer. Med en stor og vakker hage, samt flott terrasse, har man god plass å boltre seg på i herskapelige omgivelser.

Villa fløyen ble bygget som bolig for Disponent Bertelsen i 1917. Huset var familien Bertelsens residens frem til 1955 hvorpå huset ble overdratt til Skien Handelstandsforening (i dag; Skien Næringsforening). Villa Mat ved Per Johansen tok over daglig drift av huset i 1976, og har i mer enn 40 år sørget for å gi sne gjester god mat og service.

Med stor og flott spisesal i 2.etasje, og sine vakre salonger i 1.etasje, er Villa Fløyen perfekt skodd for å gi dere et flott arrangement. Alle møblene i salongene er håndlagde, og salongen “Havestuen” har sågar møbler fra en lokal møbelsnekker fra Bakken i Skien. Da huset ble oppgradert med personheis til 2.etasje i 2013, brukte man lokale håndverkere for at nytt panel og listverk rundt heis skulle samsvare med resten av huset.

Mat er selvfølgelig viktig for oss, men også god drikke. Med to generasjoner vinkelnere under samme tak og en stor og rikholdig vinkjeller, føler vi oss trygge på at vi kan gi deg den beste mat-og-vin-opplevelsen. Spør oss gjerne om å se vinkjelleren. Vi holder også vinkurs og smakinger. Det er ofte et fint alternativ til en aperitiff og således en morsom start på kvelden.

For mindre selskaper (opp til 26 personer) dekker vi opp i den lille spisestuen i 1.etasje for en mer intim opplevelse. Her har Skien gjestet flere prominente gjester opp igjennom årenes løp. Man kan se bilder fra Kong Olavs besøk (henger i bar-salongen) blant annet.

På lange sommerkvelder er terrassen vår deilig å slappe av på. Via trappen kommer man ned til hagen, som med sine 4 mål er romslig nok for de fleste behov. Rett nedenfor Villa Fløyen strekker Lundedalen seg ned mot bakkestranda en snau kilometer lengre nede. Ypperlig for en liten spasertur om man venter på et brudepar, for eksempel.

Terrassen er også godt egnet for grilling. vi har en egen grillmenyer som passer for de fleste.